Vojvođanski klub podržava Sašu Jankovića

Na zajedničkoj sednici Predsedništva i Saveta Vojvođanskog kluba doneta je jednoglasna Odluka da Vojvođanski klub podrži Sašu Jankovića kao kandidata građana za predsednika Republike Srbije. Odluka je doneta nakon nedavnog sastanka rukovodstva Vojvođanskog kluba sa Sašom Jankovićem i članovima njegovog tima. Vojvođanski klub podržava Sašu Jankovića kao reprezenta borbe za građansku, pravno utemeljenu i demokratsku […]
Vojvođanski klub

Na zajedničkoj sednici Predsedništva i Saveta Vojvođanskog kluba doneta je jednoglasna Odluka da Vojvođanski klub podrži Sašu Jankovića kao kandidata građana za predsednika Republike Srbije. Odluka je doneta nakon nedavnog sastanka rukovodstva Vojvođanskog kluba sa Sašom Jankovićem i članovima njegovog tima.

Vojvođanski klub podržava Sašu Jankovića kao reprezenta borbe za građansku, pravno utemeljenu i demokratsku Srbiju, koja prihvata i poštuje svoje različitosti. Podrškom Jankoviću, Vojvođanski klub se pridružuje frontu borbe građana, organizacija civilnog društva i političkih stranaka za uspostavljanje Srbije kao normalne države i za pobedu nad autokratskom vlašću, koja je do svoje srži natopljena kriminalom, korupcijom i nepotizmom.

Saša Janković je svojim radom, ali i hrabrim i razložnim istupima, pokazao da je poslednji momenat da se sve demokratske građanske snage u Srbiji ujedine i pokažu da Srbija ima snage za suštinske promene.

Zajedno sa Jankovićem, idemo u novu etapu borbe za demokratiju, poštovanje i izgradnju institucija i demokratskih procesa, poštovanje i zaštitu građanskih i manjinskih prava, prava na različitost i multietničko društvo, u borbu za jednakost svih građana pred zakonom i institucijama, jednakost u ostvarivanju socijalnih, ekonomskih i svih drugih prava, za državu Srbiju koja poštuje svoje građane i služi im.

Verujemo da je to, ujedno, put za uspostavljanje sistemskog, institucionalnog i političkog okvira za ostvarivanje ciljeva i interesa građana i građanki Vojvodine za koje se već skoro tri decenije zalažemo.

Vojvođanski klub poziva svoje prijatelje i istomišljenike: nevladine organizacije, neformalna udruženja i grupe, vojvođanske intelektualce, umetnike, stručnjake, radnike, paore, starosedeoce i novodošle Vojvođane, pozivamo mladost Vojvodine i vojvođanske sede glave, pozivamo ponosne Vojvođanke i Vojvođane iz Srema, Banata i Bačke da nam se pridruže, uz poruku: Nema više čekanja!

U ovoj borbi, Vojvodina ne sme ostati po strani!

Dr Branislava Kostić
Predsednica Vojvođanskog kluba