Dr. Miroslav Miša Ilić - Zatvoriti dveri u Vojvodini – zbog smrada i Smrdića

2. “Narodni pokret Dveri” u jednom novosadskom stanu održavaju antiustavnu tribinu zbog koje bi trebali, da je ikakve pravne države (u AP Vojvodini bar) da budu zakonski progonjeni. Traže “ukidanje Vojvodine”. Da sramota bude veća, u tom “zavereničkom” stanu govori izvesni “novinar-voditelj” koji je “promenadirao” kroz sve vlasti u Vojvodini: od komunista “autonomaša”, preko radikala […]

2. “Narodni pokret Dveri” u jednom novosadskom stanu održavaju antiustavnu tribinu zbog koje bi trebali, da je ikakve pravne države (u AP Vojvodini bar) da budu zakonski progonjeni. Traže “ukidanje Vojvodine”. Da sramota bude veća, u tom “zavereničkom” stanu govori izvesni “novinar-voditelj” koji je “promenadirao” kroz sve vlasti u Vojvodini: od komunista “autonomaša”, preko radikala do “dverjana” – Milorad Crnjanin. Ne spominjem više. Dakle, šta se krije iza ovog poteza “Dveri”? Zašto “Dveri” traže “ukidanje” Vojvodine?

Iz aspekta sadašnje vladajuće garniture u Srbiji (SNS, SPS, DSS, URS, Palma, Velja i ostali) naravno da “Dveri” glasno govore šta tribalna, poseljačena, antievropska, destruktivna, pijana od blage šljivovice – desnica misli o Vojvodini. Ni Slobodan Milošević, a kasnije ni Vojislav Koštunica (plus Nikolić i Tadić) nisu u svojim ustavnim projektima uspeli da dokinu političko biće “severne srpske pokrajine”. Nije bilo lako poništiti dva veka političke borbe za “vojvodstvo” i onda Vojvodinu. I tako se Vojvodina našla u aktuelnoj ustavnoj materiji, jer se drugačije nije ni moglo. Ponižena, bez nadležnosti, bez finansija, bez cipela i gaća, ko od majke rođena – ali ipak u Ustavu Srbije. Međutim, ko bi sada trebalo da brani državu i ustavnu poziciju Autonomne Pokrajine Vojvodine? Ustavni sud Srbije? Rekao je svoje povodom Zakona o nadležnostima. Republička skupština?

ČITAJ VIŠE…