Egereši Šandor Pismo Predsednika Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine

Uvaženi građani i građanke Vojvodine, učesnici Treće vojvođanske konvencije, Autonomija Vojvodine je mera slobode, dostojanstva i autonomije svih građana i građanki Srbije. Autonomija i sloboda su dve strane jednog prava – prava na izbor.   Autonomija i sloboda zahtevaju dijalog i predstavljaju poziv na promenu.   Polazeći od činjenice da politički i ekonomski kontekst 2008. […]

Uvaženi građani i građanke Vojvodine, učesnici Treće vojvođanske konvencije, Autonomija Vojvodine je mera slobode, dostojanstva i autonomije svih građana i građanki Srbije. Autonomija i sloboda su dve strane jednog prava – prava na izbor.

 

Autonomija i sloboda zahtevaju dijalog i predstavljaju poziv na promenu.

 

Polazeći od činjenice da politički i ekonomski kontekst 2008. godine nameće nužnost promena, jačanja globalnog partnerstva i solidarnosti, i Treću vojvođansku konvenciju razumemo kao poziv na dijalog sa centralnim vlastima u Beogradu, kao poziv da otvorimo prostor demokratskog dijaloga između građana i institucija, i da zajednički formulišemo strategiju daljeg razvoja Vojvodine.

 

Da zajednički definišemo opšte dobro i interes građana.

Nove politike koje razumeju nužnost jačanja regionalne bezbednosti i stabilizacije, evropsko partnerstvo i autonomija jesu odgovor na potrebe građana, njihovo opšte dobro i interes.

Uspeh u radu Treće vojvođanske konvencije, želi

 

Egeresi Sándor

Predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine

Novi Sad, 20. decembar 2008.