GLASATI ZA ONE KOJI SU ZA NOVI USTAV I POLITIČKI SUBJEKTIVITET VOJVODINE!

Podrška strankama Konvencije   U nedelju 6. maja za građanke i građane Vojvodine i Srbije u celini, je veliki dan odluke. Za Vojvodinu posebno ovi su izbori vrlo značajni. Pitanje je pristanka tretiranja Vojvodine kao nesuštnske, fasadne. autonomije bez autonomije, kolonije srbijanskog centralizma, severne spske provinicije, koja je od nekad najrazvijenijeg prostora bivše SFRJ svrstana […]

Podrška strankama Konvencije

 

U nedelju 6. maja za građanke i građane Vojvodine i Srbije u celini, je veliki dan odluke. Za Vojvodinu posebno ovi su izbori vrlo značajni. Pitanje je pristanka tretiranja Vojvodine kao nesuštnske, fasadne. autonomije bez autonomije, kolonije srbijanskog centralizma, severne spske provinicije, koja je od nekad najrazvijenijeg prostora bivše SFRJ svrstana u nedovoljni razvijeni region Republike Srbije. Takva Vojvodina je ustavno neprihvatljiva, a, civilizacijski ekonomski i kulturno devastirana.

 

Građanke i građni Vojvodine na ustavnom referendumu (oktobar 2006. godine) nisu glasali za aktuelni Ustav (56.07 oodsto nije glasalo za Ustav) . Time je nedvosmisleno naglašeno da ne pristaju na takav odnos. Mimo njihove volje nad Vojvodinom se sprovodi ustavna tortura i ustavno nasilje.

 

Na predstojećim izborima za predsednika Republike, republičkim, pokrajinskim i za lokalnu samoupravu građankama i građanima se nude kule i gradovi. Istinskog boljitka u Vojvodini nema bez promene ustavnog položaja, promene , odnosno donošenje novog Ustava. I to je surova stvarnost.

 

Zato, Četvrta vojvođanska konvencija poziva građanke i građane Vojvodine da uzmu sudbinu u svoje ruke, izađu na izbore i glasaju za stranke, kandidate, grupe građana, koji imaju istinski demokratski kapacitet i zagovaraju za Vojvodinu Ustav, zakonodavne, sudske, izvršne nadležnosti, pravo raspolaganja imovinom, prirodnim i radom stvorenim resursima i izvornim prihodima.

 

To je jedini način da se Vojvodina izvuče iz svoje ekonomske zaostalosti i oporavi. Vojvodina je za ovih 20 i više godina od ukadanja autonomije i njenog federalnog statusa u zajedničkoj državi najviše siromašila, jer je bila i najrazvijenija..

 

Četvrta vojvođanska konvencija posebno poziva građanke i građane da glasaju za sazivače i goste Konvencije, a to su Savez vojvođanskih mađara, Vojvođanski preokret i njihove kandidate za predsednika. To će biti garancija pokretanja dijaloga o novom uatavnom položaju Vojvodine. jedino tako svim građankama i građanima se može garantovati kvalitetniji život.

 

Kopredsednici četvrte vojvođanske konvencije
Đorđe Subotić i Živan Berisavljević
Novi Sad, 2. maj 2012. godine