Javni poziv građankama i građanima Vojvodine

Pozivamo Vas da 5. oktobra (subota) učestvujete u „Šetnji za Vojvodinu“, povodom 25 godina od takozvane jogurt revolucije, koja je bila pogubna za Vojvodinu. [nr] Okupićemo se na Trgu Slobode, ispred „Apolo“ centra, u 12h, odakle ćemo krenuti u šetnju. [nr] Ovom šetnjom želimo da obeležimo početak kraja perioda koji traje već 25 godina. [nr] Ćutali […]

Pozivamo Vas da 5. oktobra (subota) učestvujete u „Šetnji za Vojvodinu“, povodom 25 godina od takozvane jogurt revolucije, koja je bila pogubna za Vojvodinu.

[nr]

Okupićemo se na Trgu Slobode, ispred „Apolo“ centra, u 12h, odakle ćemo krenuti u šetnju.

[nr]

Ovom šetnjom želimo da obeležimo početak kraja perioda koji traje već 25 godina.

[nr]

Ćutali smo pre četvrt veka, kada su drugi odlučivali u naše ime. Zato danas ne smemo da ćutimo! Obaveza naših generacija je da zaustavimo propadanje, pljačku, rasprodaju i ponižavanje Vojvodine, koja je danas predmet raznih manipulacija i trgovina!

[nr]

Zato u ovu protestnu šetnju pozivamo sve građane i građanke Vojvodine, koji veruju da je vreme da se ćutanje Vojvođana prekine! Pozivamo Vas, nezavisno od toga za koju ste stranku glasali, koje ste vere i nacije i kada ste došli u Vojvodinu. Dovoljno je da smatrate da je jogurt revolucija bila čin nasilja koji je Vojvodinu unazadio i obespravio.

[nr]

Pozivamo i političke stranke građanske opcije da nam se pridruže, jer verujemo da nije vreme za partijske podele, već za zajedničku akciju za zaštitu Vojvodine.

[nr]

Vojvodine će biti onoliko – koliko bude borbe za nju!

[nr]

Organizatori akcije su Vojvođanska partija, Vojvođanski klub, Savez antifašista Vojvodine i Društvo za istinu o NOB i YU.