Još jedna pljačka Vojvodine: Elektroprivreda Srbije guši Elektrovojvodinu

Građankama i Građanima Vojvodine se ovih dana uručuju ugovori o isporuci i naplati električne energije od strane EPS-a, čime se stvaraju preduslovi za konačno uništavanje i gašenje jednog od najprofitabilnijih vojvođanskih preduzeća – Eletrovojvodine. Ovo je još jedan brutalan napad na vojvođansku ekonomiju i predstavlja sistemsku centralizaciju i pljačku imovine koja je stvarana decenijama na […]
Elektrovojvodina

Građankama i Građanima Vojvodine se ovih dana uručuju ugovori o isporuci i naplati električne energije od strane EPS-a, čime se stvaraju preduslovi za konačno uništavanje i gašenje jednog od najprofitabilnijih vojvođanskih preduzeća – Eletrovojvodine. Ovo je još jedan brutalan napad na vojvođansku ekonomiju i predstavlja sistemsku centralizaciju i pljačku imovine koja je stvarana decenijama na prostoru AP Vojvodine.

[nr]

Elektrovojvodina ima preko 90% naplatu svojih potraživanja od potrošača i uz generalno poskupljenje električne energije od 11%, potrebno je pokrpiti nesavesno poslovanje ostalih privrednih društava za isporuku električne energije u okviru EPS-a, a osnivanjem novog zavisnog preduzeća za naplatu u okviru EPS i novim zapošljavanjima zadovoljiti apetite stranačke oligarhije u Beogradu. Ovom odlukom, kompletan prihod i pripadajući porezi od naplate se svakodnevno uplaćuju na račun EPS-a koji je u Beogradu, a ne kao do sada na račun Elektrovojvodine u Novom Sadu. Vojvođanke i Vojvođani će svakako izgubiti na kvalitetu usluga, plaćaće skuplju električnu energiju, a Vojvodina trajno gubi još jedno uspešno preduzeće i dodatno siromaši kroz preraspodelu finansijskih sredstava. To je aktuelna politika republičkih vlasti prema Vojvodini i niko više  ne treba da ima iluzije o tome da bilo ko u Beogradu misli dobro Vojvodini i svim njenim građanima, jer da nije tako, niko društveno odgovoran ne bi uništavao i pljačkao nešto što dobro radi i privređuje u ovim teškim vremenima. Ovakvi pljačkaški pohodi su postali praksa i matrica po kojoj deluju sve republičke vlasti kada je u pitanju Vojvodina. Vojvođanska partija – republikanci Vojvodine najoštrije osuđuju „novu finansijsku okupaciju i pljačku Vojvodine“, a prvom prilikom ćemo preispitati sve privatizacije i odluke republičke vlade  na teritoriji Vojvodine u cilju zaštite opšteg Vojvođanskog interesa.

[nr]

Vojvođanska partija – republikanci Vojvodine nastavljaju svoju kampanju potpisivanja peticije za donošenje Novog Ustava i status Vojvodine kao Republike u budućoj zajedničkoj državi sa Srbijom. Do sada je prikupljeno     15 000 potpisa podrške Vojvođanki i Vojvođana,  a na sajtuwww.vojvodjanskapartija.org.rs se može potpisati i on line peticija.