OTVORENO PISMO PODRŠKE PAORIMA U PROTESTU

Mi, koji smo se okupili na SPENS-u u Novom Sadu dana 1.aprila 2012. godine, kao skup nevladinih organizacija, političkih stranaka i uglednih pojedinaca, pod zajedničkim nazivom Četvrta Vojvođanska konvencija, kao i naši gosti, podržavamo Vaše zahteve i Vaš protest, koje smatramo opravdanim. [nr] Žalosno je da ste Vi, koji ste u ovoj propaloj privredi jedan […]

[nr]

Žalosno je da ste Vi, koji ste u ovoj propaloj privredi jedan od malobrojnih njenih zdravih delova i oslonaca, Vi koji znate šta vredi jedan propušten dan rada, bili primorani da ostavite svoja polja i svoje kuće i provodite dane i hladne noći po cestama i drumovima, ujedinjeni u zajedničkom zahtevu i protestu, da od nezahvalne države dobijete mrvice onog što ste višestruko zaradili.

[nr]

Vaše ekonomsko propadanje i ponižavanje deo je opšteg propadanja i ponižavanja Vojvodine zbog čega smo se i mi ovde okupili u nastojanju da na to ukažemo i borimo se za ravnopravnost Vojvodine u zajedničkoj državi i pravo da upravljamo sobom i sami, svojim sredstvima i fondovima rešavamo svoja pitanja pa i pitanja poput ovog Vašeg.

[nr]

Najoštrije osuđujemo lupanje Vaših traktora i uništavanje Vaše imovine uz saznanje policije Tražimo da se ispita ko stoji iza toga, kako se za tili čas stvorilo tridesetak razbijača, ko je dao nalog da policija ne reaguje, te da se svi odgovorni kazne.

[nr]

Vi danas spasavate i čast Vojvodine, koja ćuti, plaćena i podplaćena. Pratimo dalja dešavanja i uz Vas smo.