Protest povodom prekida finansiranja javnog servisa Vojvodine

Vojvođanski klub izražava najoštriji protest zbog protivzakonitog prekida finansiranja Javnog servisa Vojvodine. [nr] Aleksandar Vučić, kao osoba koja je direktno odgovorna za prekid priliva sredstava od TV pretplate, obavezan je da što pre nađe način da se uspostavi finansiranje Javnog servisa Vojvodine. Pošto je gospodin Vučić, kao “prvi potpredsednik Vlade” uz dopuštenje svog nadređenog – […]
Protest povodom prekida finansiranja javnog servisa Vojvodine

Vojvođanski klub izražava najoštriji protest zbog protivzakonitog prekida finansiranja Javnog servisa Vojvodine.

[nr]

Aleksandar Vučić, kao osoba koja je direktno odgovorna za prekid priliva sredstava od TV pretplate, obavezan je da što pre nađe način da se uspostavi finansiranje Javnog servisa Vojvodine. Pošto je gospodin Vučić, kao “prvi potpredsednik Vlade” uz dopuštenje svog nadređenog – Predsednika Vlade, gospodina Dačića, javosti uputio zvaničnu najavu prekida plaćanja TV pretplate, pre nego što je uspostavljen novi način finansiranja javnih servisa u Srbiji, on je direktno odgovoran za nastalu situaciju i dužan je da je reši. Kako on tu izjavu nije dao kao privatno lice, već kao “prvi potpredsednik Vlade”, Vlada Srbije ima obavezu ili da ga smeni (ako je nastupao mimo stavova Vlade), ili da reši problem koji je time nastao (ako je nastupao u skladu sa stavovima Vlade)!Ni jedan političar se ne sme igrati novcem građana, niti sudbinom javnih institucija, pa ni Aleksandar Vučić, čovek koji je sebe postavio za glavnog istražnog sudiju u svim procesima stvarne i izmišljene korupcije, krađe i izigravanja zakona. U ovom slučaju, gospodin Vučić je naneo direktnu štetu jednoj javnoj instituciji i za to treba da odgovara. U momentu kada je poslao jasnu poruku “ne plaćajte pretplatu”, svakako mu je bilo jasno da će to Javni servis Vojvodine, za koji nije našao “prelazno rešenje” kao za Javni servis Srbije, odvesti u potpunu blokadu rada.

[nr]

Zajedno sa Vučićem, koalicija na vlasti u Republici, ima direktnu odgovornost za očiti pokušaj finansijskog ubijanja Javnog servisa Vojvodine, što je korak do njegovog konačnog gašenja. Značajan deo opozicije će morati da preuzme odgovornost za svoje ćutanje, kojim postaje saučesnik vlasti u medijskom zločinu nad višenacionalnom Vojvodinom.

[nr]

I jednima i drugima javnost Vojvodine to neće oprostiti.

[nr]

Predsednica Vojvođanskog kluba
dr Branislava Kostić