SONJA BISERKO

Dragi prijatelji, Žao mi je što nisam u mogućnosti da lično učestvujem na Četvrtoj vojvodjanskoj konvenciji. Helsinški odbor je uvek podržavao vaše napore da nadjete pravu meru autonomije Vojvodine. Vojvodini je antibirokratskom revolucijom, a kasnije ustavima iz 1990, i iz 2006, ukinuto pravo na sopstveni identitet, odgovornost i samoupravu. Vojvodjanski klub je hrabro držao pitanje […]

Dragi prijatelji,

Žao mi je što nisam u mogućnosti da lično učestvujem na Četvrtoj vojvodjanskoj konvenciji. Helsinški odbor je uvek podržavao vaše napore da nadjete pravu meru autonomije Vojvodine.

Vojvodini je antibirokratskom revolucijom, a kasnije ustavima iz 1990, i iz 2006, ukinuto pravo na sopstveni identitet, odgovornost i samoupravu.

Vojvodjanski klub je hrabro držao pitanje Vojvodine otvorenim uprkos svim pritiscima i osporavanjima, kako političkim, tako i medijskim.

Vojvodjanski klub je uspeo da održi raspravu o Vojvodini na viskom profesionalnom nivou.

Duh vremena sve više ide u prilog vasim razmišljanjima.

Očigledno je da se Vojvodina mobiliše u pravcu vlastite samospoznaje.

Zato vaša inicijativa treba da obuhvati sva razmišljanja i predloge kako bi se u ovom momentu nasla prava mera i suština vojvodjanske autonomije u novom regionalnom i medjunarodnom kontekstu.

Postizanje konsenzusa o tome je proces koji ste vi započeli pre vise decenija. On zahteva mudrost i puno uvažavanje svih predloga. Samo tako možete ostvariti svoje legitimne težnje uz punu podršku šire javnosti Vojvodine.

Želim vam uspešnu Četvrtu konvenciju.