Vojvođanski klub: Vojvođanske vlasti ne štite interese pokrajine

„Zar treba Kacin da kaže Evropi i Srbiji da je vreme da se pokrene pitanje Vojvodine?“ [nr] Nevladina organizacija Vojvođanski klub kritikovala je danas vlasti u pokrajini zato što, kako je ocenila, ne štite interese Vojvodine. [nr] „Zar treba gospodin Jelko Kacin da kaže Evropi, srpskom političkom vrhu, javnosti Srbije, ali i javnosti Vojvodine, da […]
Vojvođanski klub

„Zar treba Kacin da kaže Evropi i Srbiji da je vreme da se pokrene pitanje Vojvodine?“

[nr]

Nevladina organizacija Vojvođanski klub kritikovala je danas vlasti u pokrajini zato što, kako je ocenila, ne štite interese Vojvodine.

[nr]

„Zar treba gospodin Jelko Kacin da kaže Evropi, srpskom političkom vrhu, javnosti Srbije, ali i javnosti Vojvodine, da je vreme da se sistemski, ustavno i zakonski reši pitanje Vojvodine? Birali smo vas na prošlim izborima očekujući da vi štitite interese građana Vojvodine“, naveo je Vojvođanski klub u saopštenju za javnost.

[nr]

Ta organizacija upitala je pokrajinske vlasti zašto dopuštaju „prekomponovanje“ vlasti u vojvođanskim opštinama i gradovima, zašto dopustaju da se „uništavaju vojvođanske institucije“, poput Elektrovojvodine, Radio-televizije Vojvodine, Vojvodina šuma, Voda Vojvodine.

[nr]

„Kada ćete početi jasno, glasno i sistematski, da štitite interese građana Vojvodine od svih koji ih ugrožavaju? Ili da se uzdamo samo u Evropu, koja će, čini se, imati više sluha za Vojvodinu, nego naša legalno izabrana vlast?“, piše u saopštenju.

[nr]

Vojvođanski klub je upozorio da će „prekomponovanje vlasti“ na kraju dovesti do uvođenja političkog sistema koji je po svojoj suštini jednopartijski.

[nr]

„Želimo da postavimo isto pitanje opoziciji u Srbiji i vlasti u Vojvodini: odakle vam pravo da to dozvoljavate? Čime vas je Vučić kupio ili ucenio, kad ćutite i brinete samo o svojim sujetama, položajima i kratkoročnim partijskim interesima?“, navodi se u saopštenju za javnost.

[nr]

Ta organizacija poručila je pokrajinskim vlastima da se svih tih pitanja sete kada „Vučić krene da ruši vlast u Vojvodini“, odnosno kada „Hanibal dođe na vrata“.